Dag 13: De brede en de smalle weg

19 oktober 2025 - Tours, Frankrijk

Lieve iedereen,

We gaan naar Tours
De weg gaat naar Tours en vanaf onze overnachtingsplek in Vernou-sur-Brenne is dat een afstand van 15 km.

We hadden onderdak gevonden in Tours bij een pelgrim. Omdat zij ‘s middags een afspraak had was er afgesproken dat we voor 13.00 zouden komen. Om 8.30 gingen we daarom weer op pad met allemaal schone kleding. De aardige mensen bij wie we gisteren overnachten hadden namelijk meteen geadviseerd om onze kleding in de wasmachine te gooien en dan zouden zij ervoor zorgen dat alles droog zou zijn.

Het lopen ging goed vandaag, het was natuurlijk een korte afstand 😊 De zon scheen al voelde het beduidend minder warm aan dan gisteren. De laatste 7 km ging langs de rivier de Loire, niet te verwarren met de Loir waar we een paar dagen eerder langs liepen.

Langs de Loire

De Loire is wel iets waar de mensen hier trots op zijn. Het zorgt in combinatie met een mild klimaat voor vruchtbare grond waarop veel soorten gewassen verbouwd worden. We kwamen tijdens onze wandeling ook een echtpaar tegen die vroegen of we de Camino aan het lopen waren. En tijdens het gesprek dat volgde zei hij dat hij de Loire de mooiste rivier van Europa vond! Het kan maar beter duidelijk zijn.

En dan moet ik even de titel uitleggen aan de hand van deze foto:

De brede en de smalle weg
De brede (gemakkelijke) weg splitste op een gegeven moment in 2 wegen en de route ging verder langs de smalle weg. Ik heb wel en paar keer gedacht: “Ik ga gewoon lekker op de brede weg lopen!” maar heb het wel volgehouden tot het einde en toen ging die weer over in het brede pad haha!

Om klokslag 12 zagen we de torens van de kathedraal van Tours en nadat we het eindpunt (de kathedraal dus) hadden aangetikt zijn we meteen doorgelopen naar ons slaapadres.

Kathedraal van Tours in de verte
Mevrouw Lemarie heeft ons zo hartelijk ontvangen. Ze gaf ons de sleutels van haar huis en ging vervolgens naar haar afspraak toe. ‘s Avonds hebben we echter samen gegeten en verder kennisgemaakt. Het persoonlijke contact doet goed!

Ja dat was het weer voor vandaag. Morgen weer verder 😊

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Paul en Esther van Oijen:
    19 oktober 2025
    Mooi verslag weer. En zo rijgen de dagen aan een. Morgen genieten in Tours en omdat het zondag is zeker en vast de H. Mis bijwonen in Tours. Veel succes met de volgende etappe!
  2. Marina Rutten:
    19 oktober 2025
    Bedankt weer voor jullie verhaal , leuknom te lezen.
    Mooie dag weer toegewenst😘
  3. Jessica:
    19 oktober 2025
    Fijn om te horen dat jullie zo fijn om ontvangen, door de vrouw die jullie onderdak gaf En lief dat ze voor jullie de was heeft gedaan.
    Weer een mooie tocht hebben jullie gemaakt zo te lezen.
    En mooie foto's weer.
    Ik webs jullie weer een mooie dag toe en een mooie wandeling.
  4. Simone Verhoef:
    19 oktober 2025
    Bedankt weer voor jullie belevenissen! Leyk dar verhaal van het brede en smalle pad! Wat fijn dat jullie zo'n hartelijke dame troffen en dat jullie je kledi g konden wassen! Ik wil jullie weer een hele mooie dag toewensen! Hopelijk blijft het weer goed! 🥰❤️
  5. Conny Kappelhof:
    19 oktober 2025
    En zo gaat de tocht verder en verder.... ook wel fijn een dagje met iets minder kilometers lopen 😱. Prachtig de kathedraal van Tours, enorme kerk.

Ook voor vandaag weer een mooie tocht jullie, breed of smal pad 😉 😗
  6. Karen Kortenbach:
    19 oktober 2025
    Die zon blijft maar schijnen op t mooie verkleurende Loire landschap! Een mooie zondag voor jullie!
  7. Jeroen:
    20 oktober 2025