Dag 12: weer een stapje dichter bij Santiago

17 oktober 2025 - Montlouis-sur-Loire, Frankrijk

Vandaag hebben we zo'n 28 km gewandeld, nu weer met volle bepakking. Ja dan tellen de kilometers wat minder snel af dan gisteren. We hebben weer een mooie dag gehad en genieten nog van het lekkere weer. Volgende week gaat het regenen maar dat zien we dan wel weer.

Vergezicht

Onderweg weer veel gezien, je merkt dat dit een dunbevolkt gebied is dus loop je veel door velden en bossen en kom je zo af en toe een dorpje tegen. Wel zie je veel watertorens, chateau's ( toen Kim me weer op een chateau wees zei ik  droog ' boring' , maar eigenlijk vind ik het wel leuk om te zien). Wat je minder tegenkomt zijn bankjes om even te rusten, dus soms loop je wat langer dan van te voren gepland.

Chateau in Chateau Renault

In het bos

We zijn inmiddels aangekomen in  Vernou-sur-Brenne en morgen lopen  we een relatief korte route naar Tours. We hebben nu al zo'n 320 km afgelegd sinds onze start in Parijs.

Weer een etappe

Bedankt voor alle reacties en het meeleven.

1. Conny Kappelhof:
    17 oktober 2025
    Morgen nóg dichter bij Santiago. Tot nu hebben jullie inderdaad schitterend weer, volgende week zien jullie wel weer. Heb zo de indruk dat jullie wel steeds mooiere natuur tegenkomen.

Voor morgen: een prachtige wandeltocht! 😗
  2. Paul en Esther van Oijen:
    17 oktober 2025
    Weer een flink stap op weg gezet naar Santiago de Compostella. Morgen naar Tours. Ook een mooie stad. En gelukkig nog steeds goed wandelweer. De weergoden zijn jullie goed gestemd tot nog toe. Geniet er nog maar even van, want de herfst is in aantocht en dat maakt het wandelen er niet gemakkelijker op. Succes maar weer. We denken aan jullie!
  3. Simone Verhoef:
    18 oktober 2025
    Weer een "stapje" dichterbij! Wat een prachtige zonnig weer hebben jullie! Maar zoveel kilometers met bagage lopen, respect hoor! En die prachtige chauteau's, lijkt me geweldig om te zien! Een mooie dag weer toegewenst! Succes met de kilometers vandaag! Ik denk aan jullie!
  4. Marina Rutten:
    18 oktober 2025
    Bedankt weer voor jullie verhaal en prachtige foto's. Voor vandaag weer veel succes gewenst met de wandeltocht, geniet van de mooie natuur.
  5. Patrick Rutten:
    18 oktober 2025
    Weer een stukje, geniet vandaag van de iets kortere etappe. Mooie voortzetting van jullie reis. toegewenst.
  6. Christiaan Verhoef:
    18 oktober 2025
    Wat hebben jullie al veel gewandeld, respect voor de 320 kilometer die jullie al hebben gewandeld. Fijn dat jullie nog steeds heerlijk wandel weer hebben. Mooie foto van de Chauteau's die jullie onderweg zien. Vandaag weer heel veel succes met de wandeling naar Tours🙏
  7. Jeroen:
    ❤️
  8. Sylvia:
    18 oktober 2025
    Veel dank voor het trouwe verslag. Ik kijk iedere avond uit naar het vervolg.
    Enne zondag niet je halve jas afgeven want zelfs tot in Porto zal het woensdag veel regen. Pech voor mijn broer die dan aan de Camino begint. Een goede zondag!