Dag 14: Ontmoetingen, gastvrijheid en regen.

19 oktober 2025 - Montbazon, Frankrijk

Vanochtend werden we verwend met een  goed ontbijt en maakte ons daarna klaar om naar de H. Mis te gaan. In de kathedraal en basiliek in Tours ( twee mooie kerk gebouwen die we gisteren hebben bezocht.) waren de vieringen om 11.00 wat best laat is als je nog 21 km wilt lopen. In een andere kerk wat verder weg  was de mis om 9.30 . Onze gastvrouw mevrouw Lemarie bood ons aan om ons een lift te geven naar die kerk.

Onze gastvrouw met Kim

Kerk in Tours

Aan het einde van de viering kwam er een mevrouw naar ons toe die vroeg of we pelgrims waren en of we het leuk vonden bij hen te lunchen. Nu was de lunch om 13.00 dus dat was iets te laat voor ons,  maar we hebben gezellig koffie en thee met hen gedronken en wat gepraat. Benedicte en Raphael hebben zes studenten in huis want de kinderen waren de deur uit en ze hebben een groot huis.

Na de koffie zijn we op pad gegaan na nog snel een broodje gehaald te hebben voor de lunch.

Alles begon voorspoedig, geen wolkje aan de lucht (figuurlijk dan maar daarover later meer) toen plots mijn navigatie van mijn horloge stopte, alles herstart maar het werkte nog steeda niet. We zijn verder gegaan met de telefoon en gelukkig staat de route ook goed aangegeven met bordjes en stickers. Ergens kan ik het slecht hebben als de techniek ons in de steek laat zonder een duidelijke oorzaak, dan ga ik een beetje mopperen en zo, volgens Kim viel het echter wel mee. Bovendien een kilometer verder heb ik weer geprobeerd om de navigatie op mijn horloge te starten en toen werkte het weer.

Sebas

We zijn er bijna

Sebas voorzijde

De  etappe verliep verder goed en we moesten nog een kleine 4 km toen de eerste regen begon te vallen. Ja het was voorspeld dus het verraste ons ook niet. Snel regenkleding aan en tas in de hoes en weer verder. Gelukkig viel de regen mee en komden we er al vast aan wennen voor de komende dagen. We hebben afgelopen week mogen genieten van heel mooi weer en daar denken we dankbaar aan terug. En nu gebruiken we onze regenkleding, want zoals Kim zei: anders sleep je dat ook voor niets mee.😀

Kim in regenkleding

We zijn nu aangkomen in Monbazon zo'n 21 km van Tours . War het weer doet zien we morgen wel weer maar we gaan dapper door.

Weer een etappe

Groeten van Kim en mijzelf en een mooie nieuwe week toegewenst.

1. Conny Kappelhof:
    19 oktober 2025
    Weer een bijzondere dag met veel belevenissen en bijzondere contacten. Belevenissen alom voor jullie. Tja dat de techniek ons soms in de steek laat is niet anders. Zo zie je maar weer dat je op oude bewegwijzeringen meer op aan kunt...

Mooie tocht jullie morgen, misschien zwaarder door de komende regen... veel succes hè ☺️
  2. Paul en Esther van Oijen:
    19 oktober 2025
    Mooi avontuur weer. En uiteraard even wennen aan de regen. En ook de tegenslag met de navigatie overwonnen. Jullie zijn een goed team samen. Ga zo door in de nieuwe week!
  3. Simone Verhoef:
    20 oktober 2025
    Wat jammer dat de techniek je in de steek liet! Het was vast een test om te kijken of jullie de weg ook zonder techniek zouden kunnen vinden! Ja, jullie hebben prachtig weer gehad. Hopelijk valt de regen mee, zijn het buitjes en hebben jullie ook nog droge momenten! Ik wil jullie weer een mooie 15e dag toewensen! Jullie zijn een beetje op de helft van deze etappe gekomen? ❤️🙏
  4. Marina Rutten:
    20 oktober 2025
    Bedankt weer voor jullie mooie verhaal en mooie foto's. Ik wens jullie weer een mooie tocht toe en hopelijk valt het mee met de regen. Succes voor deze week weer. Denk aan jullie 😘
  5. Jeroen:
    ❤️
  6. Michiel:
    20 oktober 2025
    "Ergens kan ik het slecht hebben als de techniek ons in de steek laat zonder een duidelijke oorzaak, dan ga ik een beetje mopperen en zo,"

Zo ken ik je weer 😜

Goede reis verder!!
  7. Patrick Rutten:
    20 oktober 2025
    Er was een tijd dat men die techniek helemaal niet hadden en op de bordjes moest vertrouwen, maar hopelijk blijft het nu wel werken. Goede reis verder.
  8. Christiaan Verhoef:
    20 oktober 2025
    Wat een mooi en bijzonder verhaal weer,fijn dat er zoveel mensen gastvrij zijn! Succes met de wandeltocht verder en ook jullie een fijne week🙏
  9. Annette:
    20 oktober 2025
    Wat een geweldig verhaal weer. Zo goed te lezen dat jullie zoveel plezier hebben. Heel veel verder loopplezier en fijn van jullie te horen. Liefs