Dag 14: Ontmoetingen, gastvrijheid en regen.
19 oktober 2025 - Montbazon, Frankrijk
Vanochtend werden we verwend met een goed ontbijt en maakte ons daarna klaar om naar de H. Mis te gaan. In de kathedraal en basiliek in Tours ( twee mooie kerk gebouwen die we gisteren hebben bezocht.) waren de vieringen om 11.00 wat best laat is als je nog 21 km wilt lopen. In een andere kerk wat verder weg was de mis om 9.30 . Onze gastvrouw mevrouw Lemarie bood ons aan om ons een lift te geven naar die kerk.
Aan het einde van de viering kwam er een mevrouw naar ons toe die vroeg of we pelgrims waren en of we het leuk vonden bij hen te lunchen. Nu was de lunch om 13.00 dus dat was iets te laat voor ons, maar we hebben gezellig koffie en thee met hen gedronken en wat gepraat. Benedicte en Raphael hebben zes studenten in huis want de kinderen waren de deur uit en ze hebben een groot huis.
Na de koffie zijn we op pad gegaan na nog snel een broodje gehaald te hebben voor de lunch.
Alles begon voorspoedig, geen wolkje aan de lucht (figuurlijk dan maar daarover later meer) toen plots mijn navigatie van mijn horloge stopte, alles herstart maar het werkte nog steeda niet. We zijn verder gegaan met de telefoon en gelukkig staat de route ook goed aangegeven met bordjes en stickers. Ergens kan ik het slecht hebben als de techniek ons in de steek laat zonder een duidelijke oorzaak, dan ga ik een beetje mopperen en zo, volgens Kim viel het echter wel mee. Bovendien een kilometer verder heb ik weer geprobeerd om de navigatie op mijn horloge te starten en toen werkte het weer.
De etappe verliep verder goed en we moesten nog een kleine 4 km toen de eerste regen begon te vallen. Ja het was voorspeld dus het verraste ons ook niet. Snel regenkleding aan en tas in de hoes en weer verder. Gelukkig viel de regen mee en komden we er al vast aan wennen voor de komende dagen. We hebben afgelopen week mogen genieten van heel mooi weer en daar denken we dankbaar aan terug. En nu gebruiken we onze regenkleding, want zoals Kim zei: anders sleep je dat ook voor niets mee.😀
We zijn nu aangkomen in Monbazon zo'n 21 km van Tours . War het weer doet zien we morgen wel weer maar we gaan dapper door.
Groeten van Kim en mijzelf en een mooie nieuwe week toegewenst.

Mooie tocht jullie morgen, misschien zwaarder door de komende regen... veel succes hè ☺️
Zo ken ik je weer 😜
Goede reis verder!!