Dag 7: Nog plek in de herberg of buiten slapen?
13 oktober 2025 - Bonneval, Frankrijk
Lieve iedereen,
voordat de ontknoping volgt neem ik jullie nog even mee naar deze dag.
Na het ontbijt konden we om 10.00 naar de mis in de kapel van de zusters die het pelgrimshuis in Chartres runnen. Daarna moesten we afscheid nemen… We hebben het waanzinnig goed gehad en gastenzuster Marie-Christine heeft ervoor gezorgd dat het ons aan niets ontbrak.

De etappe van vandaag was van La Bourdinière - St. Loup (LBStL) naar Bonneval, 20 km. Het is ons gelukt om van Chartres naar LBStL te komen. De bus ging pas in de middag dus dat ging het niet worden. Als alternatief hebben we daarom een uber genomen, iets waar we beiden nog geen ervaring meehadden.
Via de app geef je je locatie aan en wat je bestemming is en dan krijg je ritten aangeboden waaruit je kunt kiezen. Wij deden de aanvraag en na nog geen 5 minuten kwam de uber al! Echt een uitkomst als er geen of weinig openbaar vervoer is.
Gisteren had ik een pelgrim aangeschreven die haar huis openstelt voor pelgims en daar had ik niets meer op gehoord. Verder was er online niet zo gauw wat anders te vinden in Bonneval. ik zag dat er wel een pelgrims onderkomen was die dicht ging op 30 sept en plekken die een paar km van de route verwijderd waren dus niet echt handig.
En ineens zag ik een reactie van die pelgrim: « Bedankt dat jullie me gecontacteerd hebben. » En een gemiste oproep van nog geen half uur geleden. Teruggebeld en geen antwoord…telefoon op luid gezet en toen werd ik weer gebeld. « Hebben jullie al onderdak gevonden? » Ik dacht ondertussen: volgens mij moet ik nog aan de bak vandaag! En gelukkig was dat niet nodig.
Ze nam dit weekend deel aan een congres en had ons bericht gemist. We waren welkom maar misschien was ze nog niet thuis als we aankwamen. Alles is in orde gekomen. Eva Maria heeft ons heel warm ontvangen met een taartje (de tweede vandaag en het is zondag 😊). We hebben een beregezellige kamer, onze was wordt gedaan en morgen mogen we aanschuiven voor het ontbijt. Ze schildert en zelfs buiten op de muren bij haar huis zijn schilderingen

Voor morgen heb ik via airbnb een overnachtingsplek geregeld in Morée. Eva Maria wees ons er echter op dat dit een erg lange afstand was, over de 40 km…. Bleek dat op de website die we gebruiken wat fouten staan in de afstanden. Harde les: altijd controleren!
De boeking kon echter niet gewijzigd worden dus ik stelde Sebas voor om de 46 km te lopen. NEE, was het antwoord. Okay, duidelijk. En verstandig. Gelukkig is er een busverbinding van onze aankomst hahaha!

Gelukkig is het goed gekomen met overnachting.
Gelukkig konden jullie vervoer regelen.
46 km lopen is ook veel.
Grappig die beren kamer.
Ik webs jullie veel succes toe.en een mooie wandel route.
Denk aan jullie.