Dag 10: Het kan niet missen, we gaan de goede kant op.
15 oktober 2025 - Vendôme, Frankrijk
Dag tien alweer achter de rug, 36 km gelopen en nu met een voldaan gevoel uitrusten. We hadden de route eigenlijk gepland tot St Firmin des Prés en dan met de bus naar Vendôme af te reizen maar besloten uiteindelijk de laatste 9 km ook te lopen in plaats van heen en weer te rijden met de bus.
We hadden weer een leuke route vandaag, wat velden, bossen stadjes en we volgde de rivier le Loir. In tegenstelling van onze reis twee jaar geleden, toen we van Den Haag/ Schiedam naar Parijs zijn gelopen, zie je nu veel meer verwijzingen naar Santigo de Compestela. De route is netjes aangegeven met de blauw/ gele bordjes en soms zijn er st. Jacobs schelpen bij geplaatst.
Vlak voor het einde kwamen we een st. Jacobs kerkje tegen met een beeld van st. Jacob een een hoekje waar we zelf een stempel kom zetten in onze credential en onze tocht konde registreren op een lijst. De laatste pelgrim die dit voor ons had gedaan, deed dat op 13 september 2025.
Ook leuk om al die kleine kerkjes te zien als je door de dorpjes loopt, sommige zien er erg verlaten en stil uit.
Morgen gaan we weer verder lopen, hoever? Dat weten we nog niet we overnachten in ieder geval nog een keet in Vendôme e reizen dus terug na onze etappe.
Het allebeste gewens hiet vanuit Vendôme ook namens Kim.

Ook voor vandaag, jullie hebben denk ik al weer behoorlijk wat voetstappen achter de rug, een mooie tocht en bedankt voor jullie leuke reisverslag weer 😀 😗