Dag 10: Het kan niet missen, we gaan de goede kant op.

15 oktober 2025 - Vendôme, Frankrijk

Dag tien alweer achter de rug, 36 km gelopen en nu met een voldaan gevoel uitrusten.  We hadden de route eigenlijk gepland tot  St  Firmin des Prés en dan met de bus naar  Vendôme af te reizen maar besloten uiteindelijk de laatste 9 km ook te lopen in plaats van heen en weer te rijden met de bus.

We hadden weer een leuke route vandaag, wat velden, bossen stadjes en we volgde  de rivier le Loir. In tegenstelling van onze reis twee jaar geleden, toen we van Den Haag/ Schiedam naar Parijs zijn gelopen,  zie je nu veel meer verwijzingen naar Santigo de Compestela. De route is netjes aangegeven met de blauw/ gele bordjes en soms zijn er st. Jacobs schelpen bij geplaatst.

In de verte loopt Sebas

Mooi plaatje

Naar links.....

Vlak voor het einde kwamen we een st. Jacobs kerkje tegen met een beeld van st.  Jacob een een hoekje waar we zelf een stempel kom zetten in onze credential en onze tocht konde  registreren op een lijst. De laatste pelgrim die dit voor ons had gedaan, deed dat op 13 september 2025.

20251015_155122

20251015_155220

Kim stempelt zelf wel

20251015_164243

Ook leuk om al die kleine kerkjes te zien als je door de dorpjes loopt,  sommige zien er erg verlaten en stil uit.

Kerkje

Morgen gaan we weer verder lopen, hoever? Dat weten we nog niet we overnachten in ieder geval nog een keet in Vendôme e  reizen dus terug na onze etappe.

Het allebeste gewens hiet vanuit Vendôme ook namens Kim.

1. Paul en Esther van Oijen:
    15 oktober 2025
    Wat een prestatie! Jullie denderen maar door. En vandaag zo'n enorme afstand overbruggen. Gelukkig werkt het weer nog steeds geweldig mee uit de foto's te zien. Hier zitten we al dagenlang met somber weer. Succes morgen weer!
  2. Marina Rutten:
    16 oktober 2025
    Heel veel succes weer vandaag.😘
  3. Simone Verhoef:
    16 oktober 2025
    Bedankt voor jullie blog, altijd weer leuk om te lezen! Mooie foto's weer en wat leuk dat er nu steeds meer bordjes en Jacobsschelpen te zien zijn, ik denk naarmate jullie dichterbij komen, het steeds meer leeft! Mooi dat kerkje ook! Ik wil jullie weer een hele mooie dag toewensen! 😘🙏
  4. Patrick Rutten:
    16 oktober 2025
    Fijn dat jullie de goede kant op gaan:). Fijne dag toegewenst!
  5. Jeroen:
    ❤️
  6. Michiel:
    Veel succes weer! 😎
  7. Conny Kappelhof:
    16 oktober 2025
    Jullie hebben een flinke tocht gemaakt gisteren, goed dat jullie toch zijn doorgelopen en 9 kilometer extra nog wel. Geweldig hoor die kleine kerkjes en... je kan er nog in ook 😱, niet afgesloten.
    Ook voor vandaag, jullie hebben denk ik al weer behoorlijk wat voetstappen achter de rug, een mooie tocht en bedankt voor jullie leuke reisverslag weer 😀 😗
  8. Christiaan Verhoef:
    16 oktober 2025
    Leuk om jullie verslag weer te kunnen lezen, fijne avond en morgen weer succes met de wandeling. 🙏